Odluka o odabiru ponude po Javnom pozivu za organizaciju izvanučioničke nastave u Škabrnju, Šibenik, NP Krka, Zadar

Po Javnom pozivu  br. 3/2017.   za organizaciju  izvanučioničke nastave u Škabrnju, Šibenik, NP Krka, Zadar  objavljenom  04. prosinca 2017. godine  na mrežnoj stranici Gimnazije Metković donesena je odluka kojom je izabrana ponuda ponuditelja

          PERLA SVJETSKA PUTOVANJA  d.o.o. turistička agencija Imotski

         Odluka je donesena na roditeljskom sastanku održanom  17. siječnja 2018. godine.

Odluka roditelja je konačna.

Odluka o odabiru ponude po Javnom pozivu za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (školska ekskurzija Budimpešta, Prag, Telč, Beč)

         Po Javnom pozivu br. 4/2017.   za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (školska ekskurzija Budimpešta, Prag, Telč, Beč) objavljenom  06. prosinca 2017. godine  na mrežnoj stranici Gimnazije Metković donesena je odluka kojom je izabrana ponuda ponuditelja

          PERLA SVJETSKA PUTOVANJA  d.o.o. turistička agencija Imotski

         Odluka je donesena na roditeljskom sastanku održanom  16. siječnja 2018. godine.

Odluka roditelja je konačna.

Županija provodi dva projekta za mlade

Dubrovačko-neretvanska županija započela je u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik provoditi dva projekta namijenjena mladima. Projekti će se provoditi do studenog 2018., a sufinancira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta izrade županijskog programa za mlade. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik, a glavni mu je cilj poboljšanje života mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U izradu županijskog programa za mlade bit će uključene udruge mladih i za mlade, jedinice lokalne samouprave te obrazovne, znanstvene, kulturne i socijalne ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon usvajanja na Županijskoj skupštini ovaj će dokument biti temelj za definiranje županijske politike prema mladima u razdoblju 2018.–2021.

Paralelno s izradom županijskog programa za mlade, Županija sudjeluje i u provedbi aktivnosti info-centra za mlade. Nositelj ovoga projekta je Europski dom Dubrovnik, a uz Županiju, partner u provedbi je i Sveučilište u Dubrovniku. Projektne aktivnosti obuhvaćaju  informiranje i savjetovanje mladih iz svih dijelova županije o temama od njihova interesa i pomoć mladima u stjecanju vještina koje će im biti od koristi u osobnom i profesionalnom smislu.

U svrhu utvrđivanja informativnih potreba mladih izrađen je upitnik na poveznici goo.gl/ZNeH5S. Svi koji imaju veze s mladima zamoljeni su podijeliti upitnik na svojim internetskim stranicama, putem mailing lista ili na društvenim mrežama, kako bi ga ispunilo što više mladih iz svih dijelova županije. Nakon što taj upitnik bude obrađen, informiranje mladih provodit će se putem individualnih kontakata, informativnih radionica, društvenih mreža i internetske stranice dnz-mladi.com, na kojoj će se objavljivati i obavijesti o tijeku izrade županijskog programa za mlade.

Božić u Gimnaziji Metković

U petak, 22. prosinca posljednjim zvonom školskog sata hodnicima Gimnazije Metković zavladalo je božićno raspoloženje. Poslije završene „Quadrille“ u Sportskoj dvorani pod mentorstvom prof. Stipana Prce, rasplesana družina pridružila se prigodnom božićnom programu koji se održao u holu škole. Već na prve taktove „Zvončića“ svi su počeli pjevati. Pjesmom „Svim na zemlji mir, veselje“ otpjevana je poruka volje Božje. Pjesmu  „Joyfull, Joyfull“ iz filma „Sister act II“ otpjevala je Iva Goluža uz pratnju Matije Borovac, koja je pratila na glasoviru i čitavu priredbu. U dijalogu voditeljica priredbe Marte Gabrić i Ane Parun, odličnim govorničkim šarmom vođena je priredba, a slijedila je pjesma „Tražite najprije Božje kraljevstvo“ (irskog podrijetla). Poznata pjesma „O, Tannenbaum“ otpjevana je na tri jezika sa solistima Klarom Pavičić (njemački), Emom Bašić i Leonardom Šaravanjom  (talijanski) i Ivom Golužom (engleski),  uz zbor i bend Gimnazije. Pod budnim okom i uhom profesorice Branke Vladimir izgovor je doveden do savršenstva.

Molitvu za svjetlo Božićne noći Rajmunda Kuparea recitirale su Lucija Rodin i Marija Jelaš i prekrasnim stihovima otvorile put za skladbu „Stille nacht“ na njemačkom i hrvatskom jeziku.  U piano dinamici najpoznatije  božićne pjesme došle su do izražaja i 3D geometrijske jaslice koje su projicirane na platnu. Izradili su ih učenici Josip Begić, Nikola Jurković i Toni Grgić pod mentorstvom profesorice Ljubice Jerković na ideju profesorice Vanje Gabrić. Nakon toga su „Božić na putu“ Božice Jelušić recitirale Paula Raguž i Tea Vekić. Sjajne recitatorice pripremila je profesorica Suzana Nižić.

„Hark! The Herald Angels Sing“ Felixa Mendelssohna-Bartoldya započele su flaute pod vještim prstima Klare Pavičić, Ivane Prović, Lane Bačić i Eme Vidović, a nastavile su čuvenom i zvonkom „Gloriom“ gdje se uključio zbor i bend, spajajući tonalitet i pjesmu, ali sad pod nazivom „Angel Medley“ u aranžmanu Keitha Christophera u cjelinu izvedbe i cjelinu Glazbenog studija Gimnazije Metković.

Njegova zvijezda zasjala je i u recitatorskoj izvedbi Ivana Raguža, a Marija Previšić je uspjela dočarati „Bijeli Božić“ onako kako ga i Oliver vidi, iako u našem malom gradu nije bilo snijega. Priredba je dobila posebnu notu nakon recitacije „Ekstaza božićne noći“ u interpretaciji Marijete Kežić pod mentorstvom profesorice Martine Pačić.

Kao što su se pastiri poklonili djetetu Isusu, a sveta tri kralja donijeli zlato, tamjan i smirnu, poklonivši se mladome Kralju, učenici gimnazije prinijeli su i poklonili  svoj glazbeno-lirski program i najdraže pjesme. Mateo Mustapić otpjevao i odsvirao na gitari „All my loving“ i „You raise me up“ te oduševljenu publiku potaknuo  na ritmičko pljeskanje.

Anamarija Barišić otpjevala je uz gitarsku pratnju Veselka Sprčića romantični hit „I Can’t Help Falling in Love“, oduševivši publiku još jedanput. Djed Božićnjak je stigao na gimnazijsku proslavu u pjesmi „Santa Claus iz Comin’ to Town“ u sjajnom izdanju, dobrom raspoloženju i interpretaciji Ive Goluže.

Priredba je završila u dobrom raspoloženju i u kratkim obraćanju publici  profesorice Vanje Gabrić, voditeljice Glazbenog studija. Pozdravivši svih, rekla je da između školskog zvona, jedinica i petica i učenika iz mnogih mjesta iz okolice  Metkovića, Božićna priredba priređena s puno ljubavi i žara. Zahvalila je svim izvođačima, zboru i solistima, a posebno Matiji Borovac za glasovirom, Mateu Mustapiću, Roku Krstičeviću, Ivici Šprlji i Veselku Sprčiću na gitarama te Petru Borovcu na bubnjevima.  Školskoj obitelji Gimnazije Metković zaželjela je čestit Božić i sretnu Novu 2018. godinu.

Posebna zahvalnost ravnatelju Gimnazije Metković, Jozi Jurkoviću koji je omogućio realizaciju Božićne priredbe, kao i na angažmanu gospodina Marija Ercega i Ćire Baničevića na tonskoj i tehničkoj podršci bez koje priredba ne bi bila tako dobra, te ravnatelju GKS-a gospodinu Milanu Kapoviću.

Za božićno uređenje škole zaslužna je profesorica Jagoda Krešić i profesorica Vera Modrić, kao i mnogobrojni učenici svojim trudom i kreativnosti.

Članovi zbora:

 • Leonarda Šaravanja, Ema Bašić, Lucija Rodin, Nikol Kešina, Katarina Pratežina, Nika Jukić, Ana Putica, Matea Marević, Iva Senta, Klara Jerković, Neda Vekić, Lana Bačić, Ema Vidović, Anamarija Obad, Ivana Prović, Mirna Šutalo, Marija Previšić, Ana Raič, Anamarija Barišić, Iva Goluža, Klara Pavičić

 

Članovi benda:

 

 • Mateo Mustapić – gitara, vokal
 • Roko Krstičević – gitara
 • Ivica Šprlje – gitara
 • Petar Borovac – bubnjevi
 • Matija Borovac – glasovir
 • Veselko Sprčić – gitara
 • Klara Pavičić – flauta
 • Ivana Prović – flauta
 • Ema Vidović – flauta
 • Lana Bačić – flauta

 

 

 

 

Prof. Vanja Gabrić

OBAVIJEST O PONUDAMA KOJE ĆE BITI PREDSTAVLJENE RODITELJIMA UČENIKA

Gimnazija Metković

Metković, 22. prosinca 2017.        

 

 

IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Poziv 4/2017

OBAVIJEST O PONUDAMA KOJE ĆE

BITI PREDSTAVLJENE RODITELJIMA UČENIKA

 

                Na sastanku održanom 20. prosinca 2017. godine Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Metković, Budimpešta, Prag, Telč, Beč) odabralo je tri ponude koje će biti predstavljene roditeljima učenika:

 1. MODELI d.o.o. Imotski
 2. PERLA SVJETSKA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija Imotski
 3. „ PLATANUS“ d.o.o. Trsteno

 

Konačnu odluku o izboru agencije donose roditelji sukladno odredbama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 87/14, 81/15).

                Roditeljski sastanak na kojem će se prezentirati ponude održat će se 16. siječnja  2018. u 17,00 sati u prostorijama Gimnazije Metković.

 

Predsjednik Povjerenstva:

Ljiljana Jeličić, prof.

OBAVIJEST O PONUDAMA KOJE ĆE BITI PREDSTAVLJENE RODITELJIMA UČENIKA

Gimnazija Metković

Metković, 18. prosinca 2017.       

 

 

IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Poziv 3/2017

OBAVIJEST O PONUDAMA KOJE ĆE

BITI PREDSTAVLJENE RODITELJIMA UČENIKA

 

              Na sastanku održanom 18. prosinca 2017. godine Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Metković, Škabrnja, Šibenik, NP Krka, Zadar) odabralo je tri ponude koje će biti predstavljene roditeljima učenika:

 1. MODELI d.o.o. Imotski
 2. PERLA SVJETSKA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija Imotski
 3. „ PLATANUS“ d.o.o. Trsteno

 

Konačnu odluku o izboru agencije donose roditelji sukladno odredbama Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 87/14, 81/15).

              Roditeljski sastanak na kojem će se prezentirati ponude održat će se 17. siječnja  2018. u 17,00 sati u prostorijama Gimnazije Metković.

 

Predsjednik Povjerenstva:

Ana Bebić, prof.

 

5. Večer matematike u Gimnaziji Metković

” Unesete li se dovoljno duboko u bilo što naći ćete matematiku” rekao je Dean Schlicter, a gimnazijalci su petu godinu zaredom kroz projekt Hrvatskog matematičkog društva Večer matematike i opet našli zabavu u matematici i matematiku u zabavi.

Započelo se filmom “Casio Saga” koji su snimili učenici 2.c razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, nakon čega se imalo priliku sudjelovati u različitim radionicama i kvizovima. Evo čime su se sve (za)bavili:

– Zometool geometrija (Izučavali su se 2-D i 3-D oblici, mnogokuti, simetrije, Eulerova formula za poliedre, zlatni rez, Arhimedova tijela itd. sa Zometool alatom. Istim se alatom može modelirati i građa molekule ili neki primjer iz umjetnosti i/ili arhitekture itd.)
– Predavanje o 3D printanju
– Radionica programiranja na platformi microbit (učenicima su se pokazale mogućnosti uporabe microbita)
– (De)šifriranje – Cezarova šifra (Cezarov krug)
– Društvene igre ( koje ne srećemo tako često) začinjene matematikom :
– Ubongo
– Halma
– Triomino
– Twisting i matematika
– Matematički trikovi

– Plickers ( Riječ je o papirnatim karticama koje su jedinstvene za svakog pojedinog učenika u razredu. Svojim izgledom podsjećaju na QR kodove. Nakon postavljenog pitanja svi učenici trebaju prikazati svoj odgovor pravilnim položajem svoje kartice, a nastavnik svojim mobilnim uređajem skenira sve kartice i na taj način prikuplja rezultate. ) Mi smo realizirali ekipno natjecanje s Plickersima u kojemu je od 4 ekipe pobijedila ekipa 2ROKOIVAN iz 1.c razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije.